Gabak Gallesi


Gabak Gallesi

Gabak Gallesi

Malzemeler:
1 adet bal kabağı
1½ büyük bardak şeker
1 büyük bardak süt
1 su bardağı ceviz içi

Yapılışı:
parçalarını önce boylamasına kesilir ardından küçük parçalara ayrılır. Bir büyük bardak suyu tencereye dökülür. Düdüklü tencerenin kapağı kilitlemeden kapatılır.
Şerbeti için bir buçuk bardak şekerin ardından tencereye bir bardak da süt ilave edilir. Diğer yandan üzeri için cevizler ufalanır. Dumanı üstünde şekerli süt kabakların üzerine dökülür. Yumuşayan balkabakları blenderla iyice çekilir ve püre haline getirilir. Kabaklar cam bir fırın tepsisine dökülür ve üzeri bir kaşıkla düzlenir. Şekerli sütüyle pişip püre yapılan cevizlerle süslenerek servis edilir.

Bir önceki yazımız olan Bamya Dolması başlıklı makalemizde bamya, bamya dolması ve Bamya Dolması Malzemeleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Gabak Gallesi ile Benzer Yazılar:

Aradığınız Bunların İçinde Olabilir

Facebook Twitter

Gabak Gallesi Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz

 Son Yazılar FriendFeed
Sağlık Köşesi
Yemek Tarifleri
Erkekçe
Resimlerin Dili
Aralık 2017
P S Ç P C C P
« Oca    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategoriler

Çok Okunanlar

Facebook Hayran Sayfası

Devamını oku:
Sizce Aşk Nedir

Bir yaz akşamının ilk günlerine girmiştik. Çimlerle kaplı gökyüzünü adeta kaplamış gibi iç içe sıkışmış ağaçların sanki bizden bir şeyler...

Vişne Kompostosu

Vişne Kompostosu - Vişne Kompostosu tarifi - Vişne Kompostosu malzemeler Malzemeler : Yarım su bardağı (120 ml) al şarap 1/4...

Sucuklu Soğanlı Makarna

Sucuklu makarna tarifi Sucuklu Soğanlı Makarna İçin Malzemeler: Yarım kangal sucuk 1 adet kuru soğan 1 paket makarna 4-5 yemek...

Kapat